Ervaringen

Enkele ervaringen van ouders (en kinderen)

Laura

(geplaatst maart 2016)

De Bolderkids; Hettie, Marieke en Karin. Een betere opvang voor ons dochtertje kunnen wij ons niet wensen!

Met een gerust hart brengen we Anne twee keer per week naar hen toe. En belangrijker nog: Anne heeft het daar onwijs naar haar zin! Wat horen en lezen we veel leuke verhalen van wat ze allemaal met de kinderen doen. Knutselen, boekjes lezen, zingen, dansen, voor de dieren zorgen, naar de speeltuin en met de bolderkar een heerlijk eind wandelen door het dorp en naar de supermarkt. Maar ook het pannenkoekenfeest, sinterklaasfeest en kerstfeest wordt gevierd.

Wat een aandacht voor de kinderen en ook immer tijd voor de ouders. De betrokkenheid en zorg die ze bij de Bolderkids voor de kinderen hebben is bijzonder. In het gezellige voorhuis, maar ook regelmatig mogen de kinderen mee naar achteren in de heerlijke tuin met beestjes en een grote trampoline. Kortom: mensen met een gouden hart voor kinderen!
Groet
Laura

Ilse  

(geplaatst 4 februari 2016)

Graag wil ik delen wat voor fijne plek de Bolderkids is voor onze dochter!

Ik ben best precies en kritisch in hoe er met kinderen wordt om gegaan omdat ik beroepshalve ook met kinderen en opvoeding te maken heb. Maar ik laat mijn dochter hier met blij hart achter in tegenstelling tot de vorige opvang voor onze zoon destijds.

De Bolderkids is geen gewone opvang zoals ik dat gewend was bij onze zoon. Het is kleinschalig en hier hebben ze tijd voor elk kind. Hier is de individuele aandacht dat elk kind nodig heeft. De leidsters hebben alle drie een band met je kind en kennen hem/haar dan ook goed. Ze weten hoe je kind in elkaar zit en wat hij/zij nodig heeft. Ik ervaar de communicatie als open en gelijkwaardig en het voelt dat je samen het beste wilt voor je kind.

De ruimte voelt huiselijk en geeft het gevoel in een thuis te zijn. Op de Bolderkids gaan ze echt elke dag met de kinderen even naar buiten omdat het ook makkelijk kan (er staan regenlaarsjes voor iedereen). Vaak met de Bolderwagen het dorp in of even bij de dieren kijken. Elke dag hebben ze wel iets leuks of bijzonders gedaan. Er wordt geschminkt, gedanst, verkleed, geknutseld, koekjes gebakken, haren ingevlochten (waar ik zelf niet zo’n held in ben:-)Er is altijd iets versierd dat hoort bij het seizoen of feest dat eraan komt. En wist u dat sinterklaas ook kadootjes brengt voor alle kinderen en dat er een tuinfeest is voor alle papa’s en mama’s, dat ze bv naar kabouterland in Eext gaan en dat ze elk jaar naar een theatervoorstelling gaan met zijn allen! Mijn dochter was nog nooit geweest en ik wist niet dat ze het zó leuk zou vinden.

En het beste bewijs voor ons dat de Bolderkids een superplek is, is dat onze dochter er elke keer blij en ‘gevuld’ vandaan komt wanneer je haar op haalt.

Niet moe en leeg zoals het ook zo vaak gebeurt. Dat is voor mij de beste reden dat ik de Bolderkids aanbeveel.

Ik weet het is een superpositief verhaal, maar het is écht top en ik zou elk kind zo’n plek gunnen.

Enige minpunt: dat het maar tot 4 jaar is…

Margriet

(geplaatst 4 februari 2016)

De Bolderkids is echt een heel fijn plekje. Het is kleinschalig en hierdoor erg persoonlijk met veel aandacht voor kind en ouder. Ik vind het heel fijn dat er in totaal maar drie leidsters zijn. Ze werken echt vanuit hun hart en genieten van de kinderen ( en de kinderen van hun) Er is van alles mogelijk om het aan te passen zoals je het als ouder prettig vindt qua voeding, allergieën, slapen e.d. Er is veel positieve aandacht voor de omgangsnormen  tussen de kinderen en er heerst een rustige en heel gemoedelijke sfeer waarin de kinderen veilig samen op ontdekkingstocht mogen. Er wordt volop buiten gespeeld, gewandeld naar de winkel, geknutseld, samen voorgelezen of kijken bij de dieren in de achtertuin. Mijn dochter is er sinds ze 3 maand is en geniet elke dag weer!

Florán

Ons zoontje Florán gaat sinds hij 4 maanden oud is op dinsdag en donderdag naar de Bolderkids. Het is een heerlijk kinderdagverblijf met veel persoonlijke aandacht voor zowel ons zoontje als ons. Er wordt veel gedaan met de kindertjes, van samen boodschappen doen, uitgebreid verjaardagen vieren tot heerlijk in een badje buiten spelen bij mooi weer.

Ook is er aandacht voor eventuele allergieën (Florán heeft koemelkallergie). Tijdens het jaarlijkse uitje heeft Hettie speciaal koemelkvrije poffertjes gebakken voor Florán zodat hij ook wat lekkers had. Dit is typerend voor de opvang die Hettie, Marieke en Anna geven.

Iedere dag wordt er in het schriftje uitgebreid geschreven hoe Florán zijn dag heeft beleefd.

En wat wij zo fijn vinden is dat je merkt dat alle drie de leidsters genieten van de kinderen en met veel plezier de opvang verzorgen.

Florán heeft het dan ook heel erg naar zijn zin bij de Bolderkids en geniet van het spelen met de andere kinderen.

Een superfijne kleinschalige opvang voor je kind!

Hartelijke groet,
Renate

image002

Een tweede thuis voor je kind! Geweldige, lieve en deskundige mensen die onze kinderen een prima dag bezorgen. Er wordt gewerkt vanuit het hart waardoor we vol vertrouwen onze kids “uit handen geven”, een echte aanrader dus!

Groeten,
Magriet

Faas

Onze zoon Faas gaat nu alweer bijna twee jaar, twee dagen per week, naar de Bolderkids. Wij hadden geen betere opvang kunnen kiezen! Er is nog geen dag geweest dat Faas niet wilde gaan, sterker, hij wil tegenwoordig amper mee terug!
Dit geeft aan hoe zeer hij het naar zijn zin heeft bij Hettie, Marieke en Anna. Alle drie zijn erg enthousiast en lief voor de kinderen.

De kleinschalige opvang van maximaal 6 kinderen, maakt dat er veel persoonlijke aandacht voor de kinderen is. In het ‘heen&weer’-schriftje worden de belevenissen van Faas bijgehouden, wat erg leuk om te lezen is.
Ook de activiteiten die gedurende het jaar georganiseerd worden voor de kinderen, zijn typerend voor de Bolderkids. Het Pannenkoekenfeest, het zomerreisje naar het Kabouterbos, het Sinterklaasfeest en de Nieuwjaarsborrel. Allemaal erg gezellig!

Nu Faas twee is, komt hij ook steeds vaker met een knutsel thuis. Zo leuk en tevens een goed voorbeeld van voorschoolse educatie. Evenals het gezamenlijk fruit eten, een verjaardag vieren met elkaar; kinderen leren spelenderwijs hoe het straks op de basisschool zal zijn.

De leiding wordt per dagdeel gewisseld, wat inhoud dat Faas zowel Hettie als Anna en Marieke goed kent. Dat is zonder meer een voordeel.

De Bolderkids biedt onze zoon een vertrouwde omgeving, met veel rust, structuur, maar bovenal enorm veel plezier!

Jenine Nijboer