Werkwijze

Hoe ziet de opvang bij de Bolderkids er uit?

Om uw kind met een veilig en vertrouwd gevoel achter te laten is het natuurlijk fijn om te weten hoe we bij de Bolderkids te werk gaan. Hieronder volgt wat algemene informatie over onze werkwijze. Mocht u nog vragen hebben, laat het dan gerust weten.

Vooraf
Kinderen  worden aangemeld middels het aanmeldingsformulier. Deze kunt u vinden onder het kopje downloads rechts in het scherm. Natuurlijk kunt u ook even bellen om vrijblijvend te komen kijken bij de Bolderkids.
Ouders worden bij aanmelding op de hoogte gebracht van de wachttijd/lijst.

Halen/Brengen
Ouders kunnen hun auto buiten de hekken parkeren. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor het veilig lopen van en naar de auto. Ouders worden verzocht zorgvuldig om te gaan met het sluiten van de hekken naar de straat. Bij het halen en brengen zit de sleutel in de voordeur, zodat ouders zelf naar binnen kunnen.

Contact met ouders
Er wordt op verschillende manieren contact gehouden met ouders. Elke opvangdag van de kinderen wordt er in een persoonlijk schriftje geschreven over het reilen en zeilen van die dag. Daarnaast wordt er een overdracht gehouden wanneer ouders hun kind komen ophalen. In het algemeen wordt er regelmatig een nieuwsbrief verstuurd naar ouders per mail, om zo elkaar op de hoogte te houden van de algemene dingen.

Hal
Gezien de kleinschaligheid van de Bolderkids, is er geen speciale plek voor buggy’s. Ouders nemen zelf de buggy mee. Indien nodig kunnen ouders de buggy of autostoel achterlaten in de hal van het woongedeelte van de eigenaresse.

Huiskamer
We hebben één huiskamer waar we alle kinderen opvangen. Hier staat al het speelgoed om binnen mee te spelen, maar hier staat ook de tafel waaraan gegeten wordt. Tevens gebruiken we de tafel om te knutselen of om spelletjes aan te spelen met de kinderen.  Speelgoed wordt regelmatig opgeruimd, samen met de kinderen. Speelgoed heeft een vaste plek, in de bakken van de kasten en in de vensterbanken. Kinderen mogen zelf niet de bakken speelgoed uit de kasten halen. Tijdens de eetmomenten mag er niet gespeeld worden aan tafel. Als kinderen eigen speelgoed meenemen is de afspraak dat andere kinderen er ook mee mogen spelen. Als dat niet mag moet het speelgoed terug in de tas in de hal zodat andere kinderen er niet bij kunnen komen. We kunnen namelijk niet garanderen dat eigen meegebracht speelgoed niet stuk gaat. Binnen staat geen rijdend materiaal en zijn geen ballen aanwezig. Fietsen en met de bal spelen doen we alleen buiten, binnen de hekken.

Slaapkamers
We hebben één slaapkamer beneden en twee slaapkamers boven. In alle slaapkamers staan drie bedjes. We kijken regelmatig even bij de kinderen die slapen. We maken tevens ook gebruik van twee babyfoons op de slaapkamers boven. Kinderen mogen niet spelen op de slaapkamers. Ook mag er geen speelgoed meegenomen worden naar de slaapkamers, afgezien van eventuele knuffels waar kinderen mee slapen.

Verschoonruimte/keuken
Aan de huiskamer grenst de keuken en de verschoonruimte. Dit is samen één open ruimte. De keuken en de verschoonruimte kunnen afgesloten worden door middel van een hekje. Op deze manier kunnen kinderen niet in de keuken komen wanneer dit niet hoeft, maar is het wel mogelijk om overzicht te houden. Naast de verschoonruimte hebben we hier ook een (kinder)WC waar kinderen kunnen plassen die zindelijk zijn of hier mee aan het oefenen zijn. Kinderen mogen in principe niet spelen in de keuken/verschoonruimte. Kinderen zijn alleen onder toezicht van ons aanwezig in deze ruimte. Als kinderen hun handen wassen zijn we daar altijd bij aanwezig zodat ze niet per ongeluk de warm water kraan kunnen open draaien of van het krukje kunnen vallen.

Annen, augustus 2020.