Thema’s

Gedurende het jaar hebben we om de zoveel weken een leuk thema bij de Bolderkids. Tijdens deze themaweken doen we met de kinderen activiteiten die passen bij de thema’s, knutselen we iets wat daarbij hoort en lezen we voor uit boeken waarin het thema terug komt. 

Juni/juli 2021: Zeedieren 
In juni hebben we behoorlijk wat warme dagen gehad. We hebben veel met water gespeeld.. Zelf hebben we geen zee in de buurt, maar wat leeft er allemaal eigenlijk in de zee? Mooie gekleurde vissen, walvissen en zelfs kwallen. Niets wat we niet konden knutselen in ons eigen gemaakte/geknutselde aquarium. En dat hebben we dus ook gedaan. Alle mooie zeedieren zijn inmiddels weer weg gezwommen en wij hebben onze tent weer opgezet, want de aankomende weken is het weer tijd voor onze campingweken! 

 

 

Mei/Juni 2021: Lente (en vaderdag)
We hebben de afgelopen weken eindelijk weer eens zonovergoten weer gehad. Hier hebben we heerlijk van kunnen genieten met de kinderen; genoten van de lente. We hebben buiten gespeeld, de camping achter eens verkend voor de aankomende campingweken, lekker geknutseld en tijdens de grootste hitte op de dag, konden wij lekker koel onze slaapjes binnen doen. Afgelopen zondag hebben we vaderdag gevierd. De kinderen hebben allemaal iets leuks geknutseld en mochten het zondag aan hun vader geven. Momenteel hebben we een regenachtige dag, maar hopelijk kunnen we gauw weer genieten van de zon. Eens kijken wat het aankomende thema zomer ons gaat brengen.. 

 April/Mei 2021: Het weer (en moederdag)
De afgelopen weken hebben we geknutseld aan onze moederdagcadeautjes en afgelopen zondag was het dan zo ver! We mochten het eindelijk aan onze lieve moeders geven. Daarnaast zijn we begonnen aan het thema weer. Het gekke weer van de afgelopen tijd.. Dan was er weer sneeuw, dan hagel en dan weer volop zon met bijna 25 graden. Samen met de kinderen hebben we een paraplu gemaakt, een mooie regenboog en we zijn ook al begonnen met de zon. Nu maar hopen dat die blijft schijnen, zodat we weer lekker veel buiten kunnen spelen ;-). 

    

   

Maart/April 2021: Lente (en pasen)
Al het lekkere eten hebben we opgegeten en we zitten inmiddels in het thema lente. We hebben het thema ingeluid met een theater op locatie. ‘Een ei op de kinderboerderij’, zo heet de voorstelling die we gezien hebben. De kinderen hebben er weer erg van genoten. Daarnaast hebben we vanwege het thema lente twee flessenlammetjes achter bij Jos en Hettie. Daar gaan we regelmatig even kijken en we geven ook weleens de fles. Inmiddels zijn ook de kuikens uit het ei gekropen, precies tijdens de paasdagen. Daarnaast knutselen we natuurlijk weer bloemen, dieren en ook paashazen en paaseitjes. Dat stond heel mooi bij de paaslunches die we met pasen hebben gehad. En oh, het paaschocolade was ook zo lekker ;-). 

Februari/Maart 2021: Voeding
Van de vogels zijn we doorgevlogen naar het thema voeding. We hebben het met de kinderen over voeding, maar we eten natuurlijk ook veel lekkere dingen. Naast het fruit dat we elke dag al eten, eten we nu bijvoorbeeld ook komkommer en tomaatjes. En ook bij het broodje eten, gaan we natuurlijk eens ‘onderzoeken’ hoe een broodje nou met knakworst smaakt. Of hoe pannenkoeken of pasta smaakt als lunch ;-). Daarnaast hebben we ook al allerlei knutseldingen gemaakt over voeding, bijvoorbeeld een peer, aardbei, een theepot en een lekkere donut! 

 

      

Januari/Februari 2021: Vogels
De afgelopen weken was de Bolderkids gesloten voor reguliere opvang, maar we hebben wel kinderen binnen de noodopvang opgevangen. Eind januari tijdens de voorleesdagen 2021 hebben we met de kinderen veel voorgelezen uit het bijbehorende boek: Coco kan het! We hebben een eigen Coco geknutseld. We vonden dit zo leuk dat we meer vogels hebben geknutseld. Gelukkig mochten we begin februari weer open voor alle reguliere opvang! Daarom hebben we van deze week een feestweek gemaakt. Met als eerste verrassing natuurlijk de sneeuw!

 

      

     

Januari 2021: De winter!
Gezien de lockdown is de Bolderkids helaas alleen geopend voor noodopvang. Op het moment dat alle kinderen weer mogen komen spelen zitten we natuurlijk midden in de winter. Om toch alvast een start te kunnen maken met dit thema, brengen we begin januari knutselpakketjes langs alle kinderen zodat ze thuis alvast aan de slag kunnen met het knutselen. Stiekem vinden we het natuurlijk ook heel fijn om toch even alle kinderen weer te kunnen zien op afstand. 

December 2020: De feestdagen!
De maand december staan volop in het teken van de feestdagen. We beginnen met het Sinterklaasfeest. In verband met corona konden we geen sinterklaasfeest organiseren zoals we dat anders doen; namelijk met alle kinderen en ouders samen. We vieren daarom een hele week Sinterklaas, met elke dag cadeautjes. Even een weekje rust er tussen en daarna door met de volgende feestdagen: kerst! We beginnen met het knutselen van leuke kerstwerkjes en zullen in de aanloop naar kerst regelmatig een gezellige kerstbrunch hebben. 

Sinterklaas

Kerst

Oktober/november 2020: De herfst!
Afgelopen zondag was het dierendag (4 oktober) en toen hebben we natuurlijk allemaal onze eventuele huisdieren goed verwend. En met dierendag is er ook een einde gekomen aan het thema dieren. We starten met het thema herfst! De bladeren vallen langzaam weer van de bomen en het weer buiten wordt steeds kouder en natter. Geen probleem bij de Bolderkids. We kunnen met onze regenlaarzen nog steeds buiten spelen, we lezen voor over alles wat met de herfst te maken heeft en we knutselen natuurlijk leuke dingen. We gaan daarnaast er ook op uit met de bolderkar en zullen vast kastanjes, eikeltjes en bladeren zoeken! Daarnaast zullen we natuurlijk ook bezig zijn met Sint Maarten. We maken met de kinderen een lampion en zullen Sint Maarten-liedjes zingen!

 

   

Augustus/september 2020: Welkom in het dierenrijk! 
De campingweken hebben we achter ons gelaten en de camping is inmiddels weer gesloten. Het nieuwe thema dat voor de deur staat is: Welkom in het dierenrijk! In het thema staan dus alle dieren centraal, met uiteindelijk natuurlijk op 4 oktober: dierendag! Zo knutselen we zebra’s, giraffes, leeuwen, mooie vogels en vissen. Maar we lezen ook voor over de avonturen van een krokodil en de avonturen van de boerderijdieren. Daarnaast hebben we een bak vol met mini dieren waar de kinderen volop mee kunnen spelen!

  

  

 

Juli/augustus 2020: De campingweken 
Momenteel zitten we midden in de campingweken. De tuin achter hebben we omgetoverd tot camping ‘De Bolderkids’. Vanaf de ingang voor word je door middel van bordjes doorverwezen naar de camping achter. De opvang in het voorhuis is omgetoverd tot het wc-gebouw. We spelen achter in de caravan, op de trampoline en doen spelletjes op het gras. Vooral met het warme weer spelen we ook met water en smeren we ons goed in met zonnebrandcrème voordat we naar de camping gaan 🙂 .